Filmy o psech

Patříte mezi nadšené pejskaře a přemýšlíte, co si dnes večer pustit? V tom případě jste na správném místě! Máme pro vás tipy na zajímavé filmy o psech, které byste si rozhodně neměli nechat ujít, ať už máte chuť na pořádnou porci zábavy, dojemný snímek, u kterého si popláčete, nebo animovaný film pro celou rodinu. 

Marley a já (2008)

Rodinná komedie s pejskem v hlavní roli? Jasnou volbou je oblíbený snímek z roku 2008, který sleduje život nezvladatelného, ale naprosto roztomilého zlatého retrívra Marleyho. Ten spolu se svými majiteli, manželi Johnem a Jennym, prožívá radosti i strasti každodenního života. Příběh je plný vtipných, dojemných a někdy i srdceryvných momentů, které ukazují hluboké pouto mezi lidmi a jejich domácími mazlíčky.
Zárukou dojemných i vtipných okamžiků je jak režie Davida Frankela, který režíroval například také snímek Ďábel nosí Pradu či Životní šance, je především hvězdné obsazení. V rolích Johna a Jenny zazářilo duo Owen Wilson a Jennifer Aniston a ve vedlejších rolích se můžeme těšit na Alana Arkina či Erica Danea.

Film Marley a já můžete sledovat na platformě Netflix.

Psí domov (2019)

Všichni milovníci pejsků se budou dojímat také nad snímkem Psí domov z roku 2019, vycházejícím ze stejnojmenné knihy W. Bruce Camerona. Hlavní hrdinkou příběhu je fenka Bella, která se zatoulá daleko od svého milovaného majitele Lucase, který ji zachránil jako štěně. Bella je odhodlaná vrátit se domů, a tak se vydává na dlouhou a nebezpečnou pouť za domovem. Během cesty čeká na Bellu pořádné dobrodružství a setkání s novými přáteli. 

Režie filmu se ujala režisérská dvojice Charles Martin Smith a Eric Prebende a v hlavních rolích se objevuje například Ashley Judd, Edward James Olmos, Alexandra Shipp či Bryce Dallas Howard. A co je nejdůležitější – Bellu ztvárnil nalezenec z útulku jménem Shelby.  

Film Psí domov a já můžete sledovat na platformě Apple TV, Rakuten TV, Google Play Movies, O2 TV.

Psí poslání (2017)

S filmy s pejskem v hlavní roli se v posledních deseti letech doslova roztrhl pytel – dalším příkladem budiž snímek Psí poslání z roku 2017. Film podobně jako Psí domov vychází z knižní předlohy W. Bruce Camerona, tentokrát se však režie ujal Lasse Hallström a v hlavních rolích se objevují Britt Robertson, Dennis Quaid, Josh Gad a Peggy Lipton. 

Těšit se můžete na opravdu netradiční příběh: Pes Bailey se několikrát znovu narodí v tělech různých psů a prožívá různé životy s různými majiteli. Každý život přináší nové zkušenosti, radosti a výzvy, ale Bailey si stále pamatuje své předchozí životy a hledá smysl své existence.

Film Psí poslání můžete sledovat na platformě O2 TV, Disney Plus, Amazon Prime Video.

Hačikó – příběh psa (2009)

U dojemných filmů ještě chvíli zůstaneme, a to snímkem Hačikó – příběh psa z roku 2009. Film inspirovaný skutečnými událostmi sleduje příběh profesora Parkera Wilsona a jeho psa Hačika, kterého našel jako opuštěné štěně na vlakovém nádraží. Hačiko se stal Parkerovým věrným společníkem a každý den ho doprovázel na nádraží, odkud odjíždí do práce, a znovu tam čeká, až se vrátí. Jednoho dne však Parker ve škole náhle zemře a na nádraží už se nikdy nevrátí. Hačiko na něj však dál věrně čeká… Zatímco režie se ujal autor Psího poslání, Lasse Hallström, v roli profesora zazářil Richard Gere.

Film Hačikó – příběh psa můžete sledovat na platformě Amazon Prime Video.

Neuvěřitelná cesta (1993)

V případě, že hledáte raději nějakou lehčí podívanou, určitě si nenechejte ujít oblíbený rodinný snímek Neuvěřitelná cesta založený na knize od Sheily Burnfordové. Přestože byl natočen před bezmála třiceti lety, stále má divákům co nabídnout. Příběh sleduje dobrodružství tří domácích mazlíčků – zlatého retrívra jménem Luath, bulteriéra jménem Bodger a siamské kočky jménem Tao – kteří se vydávají na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby našli svou rodinu, která odjela na dovolenou a nechala je u rodinného přítele. 

Umění tančit v dešti (2019)

Pokud máte rádi nejen psy, ale také rychlá auta, jasnou volbou bude komediální drama z roku 2019 s poetickým názvem Umění tančit v dešti. Film vycházející z knižní předlohy Gartha Steina sleduje příběh psa jménem Enzo, který je výjimečně moudrý a chápe lidský život mnohem hlouběji, než by se dalo očekávat. Zároveň je věrným společníkem svého majitele Dennyho Swifta, talentovaného automobilového závodníka. Film sleduje jejich společný životní příběh, plný radostí i trápení. Režie filmu se ujal Simon Kurtis a v hlavních rolích uvidíme Mila Ventimiglia, Amandu Seyfried, Kathy Baker či Kevina Costnera

Film Umění tančit v dešti můžete sledovat na platformě Disney+.

Lassie se vrací (1943)

Chybět samozřejmě nesmí ani naprostá klasika, a to snímek Lassie se vrací z roku 1943. Přestože film nedávno oslavil své již 80. výročí, stále má co nabídnout. Příběh vypráví příběh kolie Lassie rodiny Carracloughových, která ji je kvůli finančním potížím nucena prodat bohatému vévodovi. Lassie ze svého nového domova v dalekém Skotsku unikne a vydává se na dlouhou a nebezpečnou cestu zpět do Anglie. Na své cestě Lassie překonává mnoho překážek a různých nebezpečí. Snímek byl v roce 1944 nominován na Oscara za nejlepší barevnou kameru.

Psí ostrov (2018)

Na závěr tu máme něco pro všechny milovníky animovaných filmů – Psí ostrov z roku 2018. Snímek se odehrává v blízké budoucnosti v Japonsku, kde vypukne epidemie psí chřipky a úřady nařídí karanténu všech psů na ostrově určeném pro odpadky. Dvanáctiletý chlapec Atari se vydává na ostrov, aby našel svého ztraceného psa Flíčka. Na své cestě potkává skupinu psů, kteří mu pomáhají a společně čelí různým nebezpečím a odhalují spiknutí s dalekosáhlými důsledky.
Režie i scénáře filmu, který byl natočen technologií stop motion týmem čítající 670 lidí, se ujal talentovaný režisér Wes Anderson. Snímek byl zaslouženě nominován na několik prestižních cen, včetně Cen akademie, BAFTA, Zlatý glóbus či Stříbrného medvěda.

Film Psí ostrov můžete sledovat na platformě Disney+. 

Jana ŠmatlavováJana Šmatlavová

Jana Šmatlavová

Aktualizováno: 7. 9. 2024

Mé jméno je Jana Šmatlavová a zajímám se o filmy nejrůznějších žánrů. Když se chci pobavit, pustím si některou z komedií nebo třeba animovaný film. U životopisných a historických filmů mám zase možnost využít svůj zájem o důležité okamžiky historie. Dobrodružné a romantické filmy mi pomáhají relaxovat. Ne vždy mám ale v záloze vhodný film, který bych si chtěla pustit. A proto jsem se pustila do mapování těch nejnovějších filmů, ale i zavedené klasiky. To mě přivedlo k tvtelo.cz. Díky této platformě mám příležitost nedělat si tyto přehledy jen sama pro sebe, ale podělit se o ně s dalšími lidmi, kterým tak usnadním práci s hledáním vhodného filmu.

Podobné články

Zobrazit další články
Filmy o žralocích, které musíte vidět

Filmy o žralocích, které musíte vidět

Rádi u filmu tajíte dech napětím a fascinují vás mořské hlubiny? Pak je jasnou volbou pro dnešní večer film se žraloky v hlavní roli! Žraloci jsou oblíbeným námětem i pro filmaře, a to nejen díky jejich děsivému vzhledu, ale také nevyzpytatelné povaze a schopnosti vyvolat v divácích opravdovou hrůzu. Přestože na pláž už vás to…

Filmy o mafii, které musíte vidět

Filmy o mafii, které musíte vidět

Mafie a svět podsvětí je fascinující téma, které odjakživa přitahuje pozornost filmařů i diváků. Pokud máte chuť na pořádnou dávku napětí, akce a intrik, jste na správném místě. Máme pro vás tipy na hned osm snímků s mafiánskými gangy v hlavní roli. Kmotr (1972) Když se řekne film o mafii, většina z nás si pravděpodobně…

Filmy o druhé světové válce, které musíte vidět

Filmy o druhé světové válce, které musíte vidět

Druhá světová válka nejen formovala světové dějiny, ale také je nevyčerpatelným zdrojem inspirace pro filmové tvůrce. Pokud máte chuť na příběhy, které vám nabídnou hluboký vhled do nejničivější události v dějinách lidstva a připomenou hrdinství a tragédie, které tento konflikt přinesl, jste na správném místě. Od epických bitev na frontách až po osobní příběhy, máme…

Film Europe: Průvodce světem evropských filmů

Film Europe: Průvodce světem evropských filmů

Patříte mezi fanoušky evropské filmové tvorby, ale není ve vašich silách navštívit všechny filmové festivaly? Žádné strachy! Díky projektu Film Europe nemusíte za nejnovějšími snímky vyrazit dál než do nejbližšího kina či k obrazovce své televize, mobilu nebo počítače. Pojďme se společně podívat, co vše tento český projekt dělá pro podporu kinematografie i filmové nadšence…